صفحه اصلی درباره ما خدمات شهرها و کشورها تورهای اروپا 1398 شرایط سفر تماس با ما

قاره اروپا

ترکیه

قبرس

آلمان

فرانسه

ایتالیا

یونان

بلژیک

دانمارک

فنلاند

ایرلند

اتریش

سوئیس

لهستان

سوئد

اسپانیا

هلند

جمهوری چک

مجارستان

پرتغال

نروژ

جمهوری اسلواک

بلغارستان

رومانی

اسلوونی

لتونی

استونی  

لیتوانی

مالتا

لوکزامبورگ

انگلیس

قاره آسیا

امارات

مالزی

تایلند

سنگاپور

هند

روسیه

کره جنوبی

ژاپن

چین

تاجیکستان

ارمنستان

گرجستان

آذربایجان

اندونزی

سریلانکا

نپال

تبت

فیلیپین

قاره آفریقا

آفریقای جنوبی

کنیا

مصر

مراکش

قاره آمریکای شمالی

ایالات متحده آمریکا

کانادا

مکزیک

قاره آمریکای جنوبی

ونزوئلا

آرژانتین

برزیل

قاره اقیانوسیه
استرالیا
نیوزلند

 

 

 

 

                تبــــــــــــت             

 

 

 

تبت سرزمین مقدس بودائیان در آسیای مرکزی است که ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود ۴۹۰۰ متر می‌باشد. رشته کوههای هیمالیا نیز در این سرزمین قرار دارد. پایتخت سنتی تبت، شهر لهاسا است که اکنون مرکز استان تبت چین است. گفتنی است که هم اکنون این سرزمین تحت اشغال کشور چین است.

با آن که رودهای عظیمی از این منطقه سرچشمه می گیرند، اما در داخل این منطقه رودها و برکه‌های قابل توجه و مورد استفاده کمتر وجود دارد و مخصوصا بر اثر یخبندان بودن، کمتر به کار کشاورزی می آیند. رودهای مهم آن عبارتند از اندوس و تسانگ پو كه چون وارد مرز هند و برمه مي شود، براهماپوترا نام دارد.
هوای این سرزمین بسیار سرد و درجه حرارت متوسط این منطقه ۱۰ درجه سانتیگراد زیر صفر است و بر اثر این سرما زراعت و درخت کاری در آن جا بسیار نادر و ناچیز است و تنها منبع ثروت عمده این منطقه پرورش حیوانات است و علاوه بر فقر مواد غذایی که در این سرزمین حکمفرما است، بر اثر فقدان جنگل موضوع سوخت هم در آن جا یکی از مسائل مشکل را به وجود آورده است.

معادن طلا در این خطه فراوان است و به طرز بدوی استخراج می گردد و بیشتر رودهایی که به طرف مشرق این سرزمین جریان دارند، دارای ذرات طلا می‌باشد که در جریان های آرام رودها به دست می آید.

تبت تنها کشوری است که در آن زنان، در شرایط خاص، مجاز به داشتن چند شوهر می‌باشند. به این صورت که اگر مردی چند پسر داشته باشد و استطاعت مالی کافی برای ازدواج همهٔ آنها را نداشته باشد، برای همهٔ آنها یک زن می‌گیرد.

مردم تبت مردم فقیری هستند و کشاورزی در آب و هوای آن جوابگوی جمعیت زیاد نیست. منطقه تبت با وجود وسعت زیادش دارای جمعیت کمی می‌باشد. و یکی از رسوم مردم تبت این است که جسد مردگان در آن خوراک پرندگان و حیوانات می شود.

 

تبت، پايتخت بوديسم است. مردم آن معتقدترين و خرافي‌ترين بوديست‌ها هستند. «دالاي لاما» هم رهبر مذهبي و هم سياسي است (چيزي مثل ولي‌فقيه) و معتقدند كه بعد از مرگ، روحش در عرض 40-30 روز در بچه‌اي حلول كرده و دوباره متولد مي‌شود. لذا وقتي دالاي لاما مي‌ميرد، موبدهاي بودائي به راه افتاده و به دنبال آن بچه مي‌گردند. اين امر مي‌تواند سال‌ها طول بكشد و هر وقت بچه‌اي با نشانه‌ها و امتحان‌هاي آنها وفق دهد، او را با سلام و صلوات به كاخ پاتلا آورده و دالاي لاماي جديد ناميده و به حد پرستش وي را تقديس مي‌كنند. تبت در طول تاريخ سرزميني كم و بيش مستقل بوده است ولي پادشاهان آن هميشه خراج‌گزاران دولت چين بوده‌اند. به همين دليل از اواخر قرن نوزدهم كم و بيش جزو‌ قلمرو چين محسوب مي‌شد.

خرافه‌پرستي و اعتقادات بوديسم كه بيشتر به داستان‌هاي شاه و پريان شباهت دارد تا مذهب، دل از كف غربيان ربوده و چند فيلم سينمائي نيز اخيراً به اين امر دامن زده است. فعال‌ترين و پر و پا قرص‌ترين طرفداران دالاي لاماي نه احزاب سياسي دنيا كه هنرپيشه‌هاي هاليوود و گروه‌هاي موسيقي و جوانان غربي هستند. ظاهر تبتي‌ها هم كه بيشتر به هيپي‌ها شبيه هستند تا دهاتي‌هاي پشت كوه، به اين امر كمك كرده است. هر ساله چندين كنسرت در حمايت و جمع‌آوري اعانه براي دالاي لاما ترتيب داده مي‌شود و جمعي از هنرپيشگان مشهور هاليوود، صندوق خيريه‌اي به اين منظور ايجاد كرده‌اند. جوانان غربي هم اگر به وضعيت زندگي و حقوق بشر كشورهاي ديگر كاري نداشته باشند با پوشيدن پيراهن‌هاي TIBET FREE حمـــايت خود را از دالاي لامــاي ابراز مي‌كنند. از آنجا كـه عرصة سينما و تلويزيون و رسانه‌هاي گروهي، بزرگترين سنگر مبارزه در اين روزهاست، آشكار است كه اين فعاليت‌ها و درك هشيارانة دالاي لاماي در جهت سودجويي از آن بي‌تأثير نبوده و يك همدردي جهاني با مردم تبت ايجاد كرده و مشكل سياسي براي چين بوجود آورده است. كمتر مقام عاليرتبة چيني است كه در سفرهاي خارجي خود به غرب با تظاهرات وسيع و يا محدود جوانان طرفدار تبت مواجه نشود.

ظاهر قديمي شهر هر روز تغيير مي‌كند و ساختمان‌هاي جديد و مدرن در آن بسيار ديده مي‌شود. تلاش چين اين است كه تبت و مخصوصاً پايتخت آن لاسا را به يك مركز بزرگ توريستي تبديل كند و ظاهراً در اين امر به موفقيت‌هايي دست يافته است.

فصول بهار و تابستان، بهترین زمان برای سفر به منطقه تبت است که همواره یکی از مقاصد برتر گردشگری چین بوده و بخش اعظم نیروی کار آن نیز در این صنعت و یا صنایع مرتبط به کار اشتغال دارند.
تبت در سال ۲۰۱۰ با میزبانی از هفت میلیون گردشگر، نزدیک به هشت میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد داشت و مقامات صنعت گردشگری این منطقه قصد دارند تا در قالب برنامه ای چهار ساله، تبت را به میزبان ۱۵ میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۵ تبدیل کنند.
تبت در سال ۲۰۱۰ همچنین به طور متوسط در هر ماه، ۱۷۵ میلیون یوآن سرمایه گذاری داخلی و خارجی برای توسعه زیرساخت‌های صنعت گردشگریش جذب کرده که این امر می‌تواند نوید‌بخش آینده ای درخشان برای صنعت گردشگری این منطقه باشد.
بخش اعظم گردشگران منطقه تبت که از آن به عنوان سقف جهان نیز نام برده می‌شود، از چین، آمریکا و دیگر کشور‌های اروپایی هستند که حاصل آن درآمد شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای اقتصاد این منطقه بوده است.
نخستین هتل لوکس منطقه تبت که هتلی سازگار با محیط زیست است، در شهر لهاسا مرکز این منطقه گشایش یافت. این هتل در زمینی به مساحت ۳۲ هزار متر مربع، بر اساس آخرین فناوری‌ها در زمینه ساخت هتل‌های سازگار با محیط ‌زیست ساخته شده و برای گرمایش آن از انرژی خورشیدی و دیگر انرژی‌های پاک استفاده می‌شود.

 

 

جاذبه های گردشگری تبت

قصر پوتالا

قصر پوتالا نام صومعه مقدس بودائیان و اقامت‌گاه سابق دالایی لاما است که در شهر لهاسا در تبت قرار دارد. قبر هشت دالایی لاما در عمارت قصر سرخ قرار دارد. قصر پوتالا دارای بیش از یک‌هزار اتاق است. در قصر پوتالا بیش از بیست هزار مجسمه و آثار ارزشمند و بی‌نظیر هنری قرار دارد. با وجود این که قصر پوتالا دارای یک‌هزار اتاق است، اما اتاق خواب شخصی دالایی لاما، تنها دارای مساحتی به اندازه 4650 متر مربع بوده است.
قصر پوتالا شامل قصر سفید و قصر سرخ و ساختمان‌های الحاقی آن‌ها است. قصر پوتالا همچنین در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. قصر پوتالا محل و اقامتگاه دائمی دالایی لاما بود، تا این که تنزین گیاتسو، چهاردهمین دالایی لاما و دالایی لامای کنونی، در پی اشغال نظامی تبت توسط جمهوری خلق چین و قیام ناموفق ۱۹۵۹ میلادی به هندوستان گریخت. هم اکنون قصر پوتالا به موزه دولتی چین تبدیل شده است. قصر پوتالا نامش را از کوه پوتالا که کوهی مقدس در آئین بودایی است، گرفته است.
قصر پوتالا مظهر بودائیسم تبتی و نقش مهم آن در اداره سنتی کشور تبت بوده است. اين مجموعه بر فراز کوهستان سرخ در مركز دره لهاسا و در ارتفاع ۳۷۰۰ متری از سطح زمین واقع شده است. قصر پوتالا از شاه‌کارهای مهم معماری تبتی است.

 

 

معبد جوخانگ و بازار بارخور (jokhang & bhar khor)

معبدجوخانگ مقدس ترین و پر رفت و امد ترین معبد بودایی در تبت است. این معبد حدود 2 کیلو متری قسمت شرق پوتالا واقع شده و در 647 بعد از میلاد توسط  بزرگترین پادشاه تبتی، شرانگ تسونگ گومپو ساخته شده است. دور تا دور معبد، بازار بارخور قرار دارد. فضای قرون وسطایی بازار با مغازه های متعدد  با فروش اشیائ آئینی، مکانی جذاب برای زائران میباشد.

 

کاخ نوربولینکا (norbulinka)

کاخ تابستانی دالایی لاما نهفته در یک باغ زیبا و آرام، در غرب لهاسا واقع شده است. نقاشی های دیواری به خوبی حفظ شده و توصیه میشود مناظر جذاب را از دست ندهید. یک نقاشی دیواری مخصوص هست که تاریخ تبت و دالایی لاما را به  تصویر می کشد. دالایی لاما آخرین روزهای عمر خود را در تبت زندگی می کرد. همچنین در اینجا می توانید اتومبیلی را ببینید که سیزدهمین دالایی لاما را وارد تبت کرد.

 

صومعه دری پونگ (drepung)

این صومعه در 8 کیلو متری غرب تهاسای مرکزی واقع شده است. این صومعه زمانی بزرگترین صومعه تبت بود که حدود ده هزار راهب داشت. این صومعه در سال 1416 ساخته شده و شامل کالج های مختلف برای مطالعه فلسفه بودایی است. کاخ گاندن (ganden)  نیز در این مجموعه قرار دارد. قبل از این که potala پوتالا ساخته شود، دالایی لاما دراینجا زندگی میکرده است.

 

شهر شیگاتسه (shigatse)

این شهر حدود 250 کیلومتری جنوب غرب لهاسا واقع شده و دومین شهر بزرگ لهاساست. این شهر به مدت طولانی یک شهر مهم تجاری ومرکز اداری و پایتخت سنتی استان شانگ برای گردشگران بوده است. صومعه تاشیل هونپو tashilhunpo و بازار سنتی برای گردشگران از همه بیشتر جذابیت دارد. در این صومعه بزرگترین مجسمه برنجی جهان از مایتر یا بودا قرار دارد که بیش از 80 فوت  ارتفاع دارد.

 

کمپ اصلی اورست

کمپ اورست شمالی یکی از جالبترین ماجراجویی ها در تبت است. یخچال های طبیعی و مناظر زیبای پاناروما را می توانید از چادر خود ببینید.

صومعه رانگ بوک rangbuk درسال 1920 تاسیس شد. دارای یک سری از غارها برای مدیتییشین است که برای بیش از 400 سال در حال استفاده بوده است.

 

 

کوه کایلاش (KAILASH) و دریاچه ماناساروار (MANASAROVAR)

این دو محل دور افتاده ترین و در عین حال محبوب ترین مقصد توریستی تبت است. ارتفاع این کوه 6714 متر است. برای هندوها مقدس ترین مکان سرزمین لرد شیوا است. این شهر همچنین دارای اهمیت جغرافیاییست که 40 رودخانه بزرگ در آنجا جریان دارد که از فلات تبت سرچشمه می گیرد و به رود گنگ در هند می ریزد. این کوه مکانی مقدس برای زائران بودایی است.

دریاچه ماناساروار که حدود30 کیلومتری کوه قرار گرفته، یکی از مرتفع ترین دریاچه های آب شیرین در جهان است. این دریاچه مقدس و زیبا یک مکان زیارتی مهم برای بودایی ها وهندوهاست. اعتقاد بر این است که استحمام در آب مقدس باعث پاکی می شود. یک مکان آرام و بی سر و صدا! در ساحل شمال غربی دریاچه، صومعه زیبای چیو قرار دارد.

 

دریاچه  نامتسو

این دریاچه در ارتفاع 4720 متری قرار گرفته و یک مقصد توریستی محبوب در تبت است. این دریاچه آسمانی به رنگ آبی و شفاف است. این کوه در امتداد کوههای سفید و زیبا واقع شده. دشت اطراف آن با گله گاوهای کوهان دار، کمپهای خانه به دوشان و مناظر شادی آور پر شده است. این دریاچه مرتفع ترین دریاچه آب شور جهان است. تابستان بهترین زمان برای دیدن دریاچه است.

 

 

 

 

 

 

 

آکروپلیس - آتن - یونان

 

کلیسای الکساندر نوسکی

 بلغارستان

 

قوس ترینف - پاریس - فرانسه

 

فینمارک - نروژ

 

براتیسلاوا - اسلوواکی

 

قلعه سنت آنجلو - رم

ایتالیا

 

پارک مارویاما - ژاپن

 

واتیکان - رم - ایتالیا

 

کلوسئوم - رم - ایتالیا

 

جزیره دراگون  - اسپانیا

 

دبی

 

رودخانه دوناجک جورج - لهستان

 

برج ایفل - پاریس

 

فنرباغچه - استانبول

ترکیه

 

هتل زیر اقیانوس - مجارستان

 

فونتانا تروی - رو - ایتالیا

 

برج ایفل - پاریس

 

شانزه لیزه - پاریس

 

بنای سنت آنتونی - پاریس

 

برج ایفل - پاریس