مالزی
مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالالامپور است. و از لحاظ جغرافیائی از دو قسمت کاملاً جدا تشکیل
شده. سازمانهای دولتی و وزارتخانههای این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور واقع است. مالزی عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای همسود است.
دو بخش متمایز مالزی از طریق دریای چین جنوبی از یکدیگر جدا شدهاند، که هردو بخش غربی شبه جزیره مالزی و شرق مالزی، دارای منظره بسیار مشابهی از دشتهای مرتفع ساحلی هستند که اغلب از تپهها و کوهستانهای جنگلی انبوه پوشیده شده که مرتفعترین آن، کوه کینابالو به ارتفاع ۴٬۰۹۵٫۲ متر بر روی جزیره بورنئو قرار دارد. آب و هوای محلی، استوایی بوده که مشخصه آن بادهای موسمی سالانهاست که (در ماههای آوریل و اکتبر) در جنوب غرب و (از اکتبر تا فوریه) در شمال غرب میوزد. تنگه مالاکا که بین سوماترا و شبه جزیره مالزی قرار دارد، به شکل بحث برانگیزی مهمترین مسیر کشتیرانی جهان محسوب میشود.
مردم مالزی در طول سال تعدادی روزهای تعطیلی و جشن دارند. برخی از این تعطیلات جزو تعطیلات عمومی فدرال معرفی شدهاند و بعضی دیگر توسط خود ایالات به عنوان تعطیلات عمومی معرفی میشوند. برخی جشنها نیز که جزو تعطیلات عمومی محسوب نیستند از سوی گروههای خاص نژادی یا مذهبی تعطیل محسوب میشوند.
مشهورترین روز تعطیل (در مالزی) «هاری مرداکا» (روز استقلال-National Day ) در ۳۱ اوت به یادبود استقلال فدراسیون مالزی در سال ۱۹۵۷ میباشد. هاری مرداکا، و نیز روز کارگر (۱می)، روز تولد شاه (اولین شنبه ماه ژوئن) و برخی اعیاد دیگر به عنوان تعطیلات عمومی و رسمی و فدرال در این کشور محسوب میشوند.
مسلمانان در مالزی (ازجمله تمام مالایاییها و دیگر مسلمانان غیر مالایایی) در تعطیلات مسلمین جشن میگیرند. معروفترین عید، Hari Raya Puasa ((که «هاری رایا عیدالفطر نیز گفته میشود) و ترجمه مالایایی آن عیدالفطر است. کلاً این عید از سوی مسلمانان سراسر جهان در پایان ماه رمضان، ماه روزه داری، برگزار میشود. علاوه بر، Hari Raya Puasa ، آنها Hari Raya Haji (به»هاری رایاً عیدالاضحی نیز گفته میشود و ترجمه آن عیدالاضحی (قربان) بوده)، و اول ماه محرم (سال جدید اسلامی)، و مولد الرسول (روز تولد پیامبر (ص)) را نیز جشن میگیرند.
فرهنگ چینی در مالزی به عنوان نمونه جشنهایی برگذار میشود که از سوی تمام چینیهای سراسر جهان انجام میگیرد. سال جدید چینی معروفترین این جشنها است که ۱۵ روز طول میکشد و با " جشن فانوس به پایان میرسد. دیگر جشنهای برگذار شده از سوی چینیها عبارتند از جشن کینگمینگ، جشن قایق اژدها و جشن میانه پاییز. علاوه بر جشنهای سنتی چینی، بودائیهای چینی نیز جشن روز وساک را برگزار مینمایند.
اکثر هندیهای مالزی هندو هستند و جشن دیپاوالی (دیوالی)، یا جشن نور نور برگذار میکنند، در حالی که تایپوسام مراسمی است که در سراسر کشور با تجمع هندوها در باتو کیوز (غارهای باتو) برگزار میگردد. گذشته از هندوها، سیکها نیز جشن وایساکی، یا سال جدید سیکها را برگزار میکنند.
جشنهای دیگر همچون کریسمس، هاری گاوای بین مردم ایبان در دایاک، پستاکاآماتان از مردم کادازان دوسون نیز در کشور مالزی برگزار میشود.
با وجود آن که بیشتر این جشنها مربوط به نژاد یا مذهب خاصی میشود، تمامی مالایاییها بدون توجه به پیشینه مذهبی و نژادی خود، این جشنها را با هم برگزار میکنند. در سالهای ۱۹۹۸-۱۹۹۶ زمانی که جشنهای هاری رایا پوآسا و سال جدید چینی با یکدیگر همزمان گردید، شعار«Raya Kongsi » که ترکیبی از Gong Xi Fa Cai بود، برای تبریک سال نوی چینی استفاده شد، و هاری رایا (که در زبان مالایایی به مفهوم «جشنگیری با همدیگر» میباشد) بکار رفت. در طول سالهای ۲۰۰۶-۲۰۰۵، هاری رایا پوآسا و دیواپالی با یکدیگر مقارن شده، و یک شعار مشابه «Raya Deepa » ابداع میشود.
جاذبههای گردشگری
شبه جزیره مالزی به سبب داشتن سواحل بیشمار و گوناگون در بخشهای مختلفش، یکی از بزرگترین و مهمترین مکانهای غواصی در دنیا شمرده میشود. محدوده ساراواک به سبب داشتن آبهای شفاف و گوناگونی ماهیها از زیباترین جاذبههای مالزی به شمار میرود.
طبیعت زیبا و استوایی مالزی مکانهای متعددی را برای گردشگران علاقمند به طبیعت ارائه میکند. تامان نگارا یا جنگل ملی مالزی از قدیمیترین جنگلهای جهان به شمار میرود.
سواحل شرقی شبه جزیره مرکزی مالزی، دارای جزایر بسیار دیدنی و بکر میباشند که از آن جمله عبارتند از : جزیره پرهنتیان, جزیره ردانگ, جزیره تیومان و...
برجهای دوقلوی پتروناس که متعلق به شرکت نفتی پتروناس مالزی میباشند در حال حاضر بلندترین برجهای دوقلوی جهان میباشند که یکی از مکانهای توریستی شهر کوالالامپور را بوجود آوردهاند.
مجسمهٔ ایستادهٔ بودا در باتو کیو (کوالالامپور) بلندترین مجسمهٔ ایستاده دنیاست که همه روزه تعداد زیادی از توریستها از آن دیدن میکنند.
پارک پرندهها واقع در شهر کوالالامپور نیز بزرگترین باغ پرندههای روباز در دنیاست.
بلندیهای گنتینگ و مجموعه هتلها و رستورانها به همراه تنها کازینو موجود در مالزی در فاصله کمی از کوالالامپور نیز یکی دیگر از جاذبههای گردشگران در مالزی میباشد. بازارهای محلی و فروشگاههای بسیار بزرگ داخل شهر کوالالامپور نیز شاید یکی دیگر از جاذبههای این شهر برای عدهای از گردشگران باشد.
تصاویری از جاذبه
های مالزی - کوالالامپور